Tuesday, July 13, 2010

Svarbiausia yra pradėti mokytis. Tada, žinoma, dar svarbu pratęsti ir pabaigti.

Mano rytai pilni beprasmiško šurmulio: miegu iki vienuolikos, atsikėlus, žinoma, visų pirma išsiverdu caffelatte ir mirkau į ją sausainius, pasidėjus priešais kompą su visokiais facebookais. Vis dar nesuprantu, kaip italams pusryčiams užtenka sausainių. Na, bet po pusės pakelio jau ir aš daugmaž soti. O valgyti ką nors nesaldaus pusryčiams Italijoj kažkaip nepatogu. Jau ir taip: kaip tu gali vienu metu varoti granitą ir cappuccino? Kaip kaip, tuoj aš jums surašysiu sąrašėlį, kaip jūs galit valgyt tą ir aną, daryti šitą ir kitą.

Tada reikia prisiversti kaip nors galų gale atsiversti fiziką su biologijos priemaišom, kuri tik vadinasi gražiai - meno psichologija. Biologija dar dar, tik reikia iškalti akies sandarą itališkai, smegenų zonas ir išsiaiškinti, kas, po velnių, yra tos gangliarinės ląstelės. Bet fizika... (nu dar dėkuidie, kad ne chemija!) gal kas nors, sakau, galėtų man paaiškinti, kas yra, pavyzdžiui, skaidris? Aš jau nekalbu apie tai, kiek žodynų ir google puslapių turiu atsiversti, kol surandu, kaip maždaug visa tai turėtų skambėti lietuviškai. Och tu velnias, negi tiksliųjų mokslų mokytojos, aiškinusios, mokykis mokykis, vaikeli, gyvenime pravers, iš tiesų buvo teisios? Egzas už dviejų dienų, dėstytoja tokia gerokai kirvoka ir kažką kalbėjo apie studentus, perlaikinėjančius trečią kartą, Erasmus studentė aš šitoj disciplinoj viena, ir visai nepanašu, kad kas nors man ta proga padarys nuolaidų, iš dviejų knygų nebaigiau skaityt net pirmos, ir man beveik kyla noras grįžti laikyti šito egzo rugsėjį.

O pasiguodus juk ateina įkvėpimas mokytis, ar ne? Na ir kas, kad už lango +37, liepos vidurys ir paskutinės dienos Italijoj.

4 comments:

  1. Jetus, o tuvis dar laikai egzaminus! Toks ispudis, kad tavo sesija jau amzinybe tesiasi, jau net manoji prasidejo! Nors pas mus dviem laipsniais maziau, bet as net sprokstu is pykcio keikdama vokiska svietimo sistema. Kas sugalvojo per tokius karscius mokytis??? O tuo tarpu ziema mat jie atostogauja. O ka veikt ziema apart vepsojimo i televizoriu, kai uz lango -20? Siandien laikiau savo pirmaji egzamina. Juaciuosi kazkaip keistai. Aaa... zinau, jauciuosi padirbejusi, sis jausmas man pirma karta per mano semestra Erlangene :D O tau sekmes!!! As jau zinau ka reiskia per tokius karscius mokytis :(

    ReplyDelete
  2. Kai pagalvoju, kad pirmą egzą laikiau kažkada ten balandžio pabaigoj, tai jo... :) Nu čia sesija kaip toks dalykas apskritai, panašu, kad neegzistuoja. Kada nori, tada ir laikai egzus (pasirenki vieną iš penkių datų, išsimėčiusių maždaug pusėj metų). Esmė išsilaikyti viską prieš baigiant univierą, o semestrai ar dar kas nors nesvarbu. Kaip tavo pirmasis? Sunku buvo? Dar nežinai rezultatų? Pasidalink įspūdžiais paskui :)

    ReplyDelete
  3. Jo, butinai dar apie viska parasysiu, tik db truputi laiko truksta, o ir ne visada ikvepimas rasyt yra kai laiko pasitaiko.
    Siaip egzo medziaga nebuvo sunki, bet turejom siaubingai daug uzduociu - 10 puslapiu! paskaitos laiko smarkiai neuzteko. Nebuvo laiko nieko apgalvot, reikejo iskart rasyti. Todel dziaugiuosi, kad teorija mokejau mintinai, ir neuztrukau ties tuo. Praktinems uzduotims liko daugiau laiko, nors jo siaip ar taip vis tiek pritruko...

    ReplyDelete
  4. Islaikysi ta egzamina... lietuvoje irgi ne visada lengva, o tavo didziausas pliusas ir patirtis nuostabioje salyje:)Sekmes;)

    ReplyDelete