Wednesday, May 26, 2010

itališkos sesijos trupinukai

2010-05-25
(Prieš egzaminus reikia tradiciškai pasiguosti į blog‘ą. Ir šiaip pademonstruoti, kad aš gi čia atvažiavau mokytis. Retkarčiais.)

Nesimokau egzui, o skaitau Bukowski, kurį gavau dovanų. Vienam puslapy angliškai, kitam itališkai. Bukowskis Bukowskis Bukowskis. (Čia apskritai jie turi tiek ir visokių knygų, kad kartais norėtųsi likti vien dėl jų. O ir leidimo kultūra daug labiau išpuoselėta, taip ir noris visas sučiupinėti ir pasidėti į lentyną.)

Didžiausias malonumas besimokant ir dar itališkai – daryti pertraukas.

Iš vienos pusės – pamišę Erasmus nerd‘ai, paskutinę dieną prieš egzaminą pradėję panikuot, kad mat tik perskaitė, bet nesusikonspektavo ir neišmoko kažkokios dėstytojos rekomenduotos (ir parašytos) knygos, iš kitos – atsipūtę butokai. Kurie mane vakarą prieš vakarą prieš egzaminą išsitempė į barą, nes belgas ha laureato (t.y. baigė universitetą. Aha, Italijoj. Nežinau, kas ten pas juos per sistema.), o egzamino išvakarėse gundė vynu ir vakariene, sakė, kad gi nereikia man visko mokėt, reikia pailsėti, žuvis ir ypač vynas sveika smegenis, ir kitaip ūžė galvą. O mane kaip ir kiekvieno egzamino išvakarėse apėmė jausmai reikėjo anksčiau pradėt, nieko aš nemoooku. O dar itališkai, viskas itališkai! 

2010-05-26
Durnas egzas. Durnas durnas egzas. Du (iš bėdos trys) klausimai iš programos ir dar du grybai. Viena italė pažiūrėjo pora minučių į klausimus ir grąžino lapą dėstytojai. Sako, ateisiu liepą, nežinau nė vieno. Tai tada labai apsidžiaugiau, kad vieną tai tikrai žinau.

3 comments:

  1. bet žiū, pasirinkai Teisingą Pusę :)

    dar nesugalvojai prasitęsti ten pat savo mokslų (turiu pažįstamų, kurie kaip išvažiavo į erazmusą, tai taip ir išvažiavo)?

    ReplyDelete
  2. Klausyk Ramune, o kada gi tu jau namo i Lietuva vaziuoji? Kai musu semestru laikas skiriasi tai as jau ir nebezinau.

    ReplyDelete
  3. aš pasirinkau Vidurį. na, gal truputį labiau pasvirusį link Teisingos Pusės. ;) o dėl prasitęsimo, galvok negalvojęs, nebeišeina prasitęst, kai išvažiuoji pavasarį. kad ir kaip bebūtų liūdna. tai galvoju dabar gal apie magistrą kokį :)

    Džo, ketinu grįžt gal kokią liepos 19. mes čia patys galim visaip egzaminus rokiruotis. gal dar ir ilgiau pabūčiau, bet turiu parvažiuot ant sesers vestuvių :)

    ReplyDelete