Saturday, March 27, 2010

LT


Aš negiedu himno vasario 16-ą ir šiaip nemėgstu to proginio patriotinio patoso. Bet tegul pabando koks prakeiktas užsienietis, kuris net nežinojo, kas toks buvo Freudas, kol jo nenusitempiau į paskaitą apie jį, ką nors pikto pasakyt prieš mano šalį. Santykis su tėvyne panašus į santykį su šeima. Viri viri tam pačiam katile, pykstiesi dėl smulkmenų, bet tegu tik pabando kas nors iš šalies pasakyt bent vieną blogą žodį prieš tau artimiausius.

Tai, kad mažai kas pasaulyje ką nors apie mus žino, visai nereiškia, kad mes neturime ko parodyti. Tai tik reiškia prastą rinkodarą.

Visgi negalėčiau likti čia (net dar ir dar kartą permąsčius, net ir pamilus šitą gamtą, kultūrą ir klimatą). Negalėčiau nuolatos įrodinėti savo šaknų, vis aiškintis, apie mažą, bet gražią savitą šalį, kuri nieko bendro neturi su Rusija. Negalėčiau virsti kosmopolitiniu kamuoliuku, riedančiu nuo vienos šalies prie kitos ir atgal, kad ir kaip teorija apie tėvynę–visą pasaulį man patiktų. Bent vienas didelis stambus bet, kuriuo dabar ir rašau. Kalbos neišaugsi, nepermainysi, kad ir kaip gerai įvaldytum kitą. Tavo kultūros šaknys priaugę prie smegenų tarytum augliai.

1 comment:

  1. Labai artimos mintys :)) Jei tai būtų FB spausčiau "I like" ;)

    ReplyDelete